MAGÁNLAKÁS

2017

Az átalakítandó lakás eleve jó külső adottságokkal rendelkezett, benapozását, szellőzését a négy égtájra néző homlokzatai biztosították. Ennek köszönhetően vált lehetővé az egybefüggő nappali – étkező – konyha, a két fürdőszoba, a szülői háló és két pici gyerekszoba kialakítása.

A legfontosabb hely az étkező és környezete. Mivel közvetlen kapcsolatban van a konyhával, együttesen pedig a nappalival, a három egységet egymás részeként szerettük volna értelmezni.

A beépített bútorokat igyekeztünk minél inkább a tér szerves részévé tenni. Ennek jegyében született a nappali egész falát elfoglaló, ablakkal egybeépített könyvespolc, az elrejthető projektor és vetítővászon.

Az eredeti gurtnis fa redőnyök helyére – a meglévő kihajtható sínekbe – utángyártott elektromos fa redőnyök kerültek hőszigetelt redőnydobozzal.