A-HÁZ, BUDAFOK

2012

A budafoki, 1550 m2-es telek kifejezetten jó tájolással és domborzattal rendelkezik. A ház tömegével a kertet két részre osztja, így adódik egy nagyobb déli- és egy kisebb, intimebb északi kert. Délre és az utca felé magasabb, a hátsó kert felé alacsonyabb homlokzatok jelennek meg. A két kertrész közt az átlátás/átjárás a házon belül, a dupla belmagasságú étkezőn keresztül adódik, ami elválasztja a kőburkolattal is hangsúlyozott tömegeket. A mészkővel burkolt felületek közt „lágyabb” részekként jelennek meg a naptól a tető és az erkélyek önárnyékával védett homlokzati felületek.

Az évszakhoz alkalmazkodó természetes árnyékolást az épület elé telepítendő lombhullató fák segítik. A ház délnyugati és északkeleti tömege a hazai klímának megfelelő fedett-nyitott, átmeneti terekkel kapcsolódik a kerthez, ahol - mint a kert folytatása - az áttört vasbeton faltartók felületén a növényzet az emeleti korlátokig felfuthat.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.