Vörös Balázs
okl.. építészmérnök, vezető tervező É1 01-4750
okl. építőmérnök


Az utóbbi 20 évben kisebb és egészen nagy projekteken is tapasztalatot szereztünk. A tervezés lényege mélyen ugyanaz, csak a hangsúlyok változnak.

AMIT FONTOSNAK TARTUNK

MEGBÍZÓI IGÉNYEK ÉS LEHETŐSÉGEK ÉPÍTÉSZETI ÖSSZEHANGOLÁSA

Ez a kulcsa a bizalomnak, később az elégedettségnek. Az alapos vázlattervi elemzéssel rengeteg időt/pénzt/energiát tudunk spórolni mindkét fél számára. A pontos célok meghatározása a tervezés alapvető sikere.

ARÁNYOSSÁG ÉS LÉPTÉKSZERŰSÉG

  TÉRI ÉRTELEMBEN

A rendelkezésre álló kereteket úgy próbáljuk használni, hogy differenciált tereket hozzunk létre a funkciónak leginkább megfelelően. Vannak terek melyeknek nagyobb méret és belmagasság dukál, máshol vissza lehet hozni a bővebben mért m2-eket.

  ANYAGI ÉRTELMEBEN

Fontos, hogy az alkalmazott megoldások (fesztávok, külső-belső burkolatok, földmunka) az épület nagyságához igazodjon, szem előtt tartva a gazdaságossági szempontokat.

  ÉLŐMUNKA ÉS ELŐREGYÁRTÁS ALKALMAZÁSA

Egy régi bérház lépcsőfokait anno gond nélkül meg tudták építeni a mesterek, mára sajnos ez a tudás elkopott, az egyedi technológiák nagyon szépek, de áruk is elég magas. Fontos mérlegelni alkalmazásukat és ezen a ponton is megtalálni az optimális megoldást.

ÉPÍTÉSZETI ÉS MÉRNÖKI SZEMPONTOK EGYENSÚLYA, PRECIZITÁS

Hiszünk benne, hogy a tartóssági, megfelelőségi és jól választott tartó- és épületszerkezeti szempontok mind az esztétikát támogatják hosszú távon.

HAGYOMÁNYOS ÉS MODERN ESZKÖZÖK HASZNÁLATA

Fenti szempont szintén esztétikai értékkel bírhat, amennyiben hagyományainknak, klímánknak, szokásainknak megfelelő tervezési megoldásokat alkalmazunk.

ÖKOLÓGIAI LÁBNYOM CSÖKKENTÉSE TERVEZÉSSEL, ÉPÍTŐANYAGOKKAL, KIVITELEZÉSSEL

Szívesen fordulunk olyan építőanyagokhoz, mint pl. a CLT, ami garantálja a pontosságot, energiahatékony, rengeteg építés közbeni előnnyel jár, CO2 lábnyoma alacsony, nettó területnövekményt biztosít és költséghatékony.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.