BALATONI NYARALÓ

​2017

Egy nyaralónál fokozottan felértékelődnek a külső és belső közti átmeneti terek. Fontos hogy külső térben, de naptól, esőtől, széltől védett helyen tölthessük az időt. Az is fontos, hogy ezekből a terekből elérjük a mindennapi funkciókat. Ugyanilyen hangsúlyt fektettünk arra is, hogy a belső terek is fokozatosan, az átmeneti tereken keresztül legyenek megközelíthetők, megkönnyítve ezzel a tisztán tartásukat.

Az épület a földszinten elhelyezkedő, nagy méretű fedett-nyitott nyári konyha köré szerveződik. Innen tető alatt érhető el a külső wc-kézmosó, a fedett autóbeálló és tároló, egy dolgozó-műterem helyiség, kondi szoba és a földbe vájt borosopince. A fedett tér külső teraszban folytatódik a panoráma felé, jó idő esetére.

Az épületben nincs belső lépcső, a funkciók úgy szeparálódnak, hogy télen is teljes értékűen használható legyen a ház. A fenti szint lentről szintén védett útvonalon érhető el.

A nappali-étkező-háló üvegfalán keresztül tárul fel a panoráma, a felmelegedéstől a hosszan kinyúló előtető védi a belső teret.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.